Showennaar een kattenshow

Na de bewonderende woorden van familie, kennissen en buren is het misschien ook wel een keer leuk om te kijken wat de keurmeester op een show van uw kitten vindt.Met zo'n bekertje en lint naar huis gaan is wel heel erg leuk!

Om te weten waar shows bij u in de buurt zijn, kunt u bijvoorbeeld kijken in de agenda van fokkersnoorseboskatten.info. Maar moet je dan geen lid zijn van een kattenvereniging? Ja, dat kan, maar het hoeft niet. Ook hoeft het geen raskat te zijn om met je kat te kunnen showen.
Maar aanmelden is één ding, maar wat komt er dan vervolgens op je af, en hoe meld je aan?
Op onze homepage nemen we u stap voor stap aan de hand hoe het showen in z'n werk gaat, en waar men allemaal aan moet denken als je naar een show gaat. Klik hier om naar die pagina te gaan.

Wees wel voorbereid op een lange dag, de veterinaire keuring is vaak al vanaf zeven uur 's ochtends en voor je met je keurrapport naar huis kan, is het doorgaans tegen zes à zeven uur 's avonds.

Aemilius Sauterne op de Neocatshow in Utrecht, 26 januari 2003. Ze kreeg BIV en was voorgedragen BIS Juist omdat het zo'n lange dag is, is het leuk als je kan afspreken om samen met bekenden te showen. Bij shows van onafhankelijke verenigingen is het vaak mogelijk om uw wensen door te geven naast of bij wie in de buurt u graag wil zitten. Met wat kannen koffie, hapjes en andere drankjes is zo'n dag dan om voor je het weet!

Als het gaat om de Noorse boskat kunnen is de januarishow van Neocat een tip, deze telt doorgaans het grootste aantal Noren van alle shows die er jaarlijks in Nederland worden georganiseerd. Meer concurrentie dus, maar daarom ook een des te grotere uitdaging en eer als uw Noor Uitmuntend 1 in de wacht weet te slepen!

Keurrapport dat Sauterne mee naar huis kreeg

volgende »