Een kitten komt thuisverhuizing van de fokker naar het nieuwe adres

Na (minimaal) 13 weken is het dan zover: het wachten duurde lang, maar eindelijk komt het kitten dan toch bij u als nieuwe eigenaar in huis.

Skogge van de MoeshoekAlles dat u al kon doen heeft u vooraf vast al gedaan: de ouders van het kitten stonden u aan en de mate van inteelt in dit nestje ook. Bij het bezoek aan onze cattery klikte het tussen het kitten en u maar ook tussen u en ons als fokkers van het kitten.
U heeft inmiddels het nodige in huis gehaald als kattenbak, mandje, speeltje, kittenvoer en misschien zelfs wel een krabmeubel.

Van huis uit neemt uw kitten vanaf de meeste fokkers al een rugzak(je) met voer/vlees dat het gewend is mee en wat lekkers en speeltjes, zo ook die van ons.
De eerste dagen is er al zoveel nieuw in de veranderde omgeving, dat het niet verstandig zou zijn om ook maar meteen op een ander merk voeding over te stappen. Natuurlijk is dit eerste voorraadje enkel een springplank naar het voer dat het kitten bij u gaat eten. Wellicht kiest u voor hetzelfde voerbeleid als wij doen, wellicht ook niet. In ieder geval willen we adviseren het overschakelen van het voer geleidelijk te doen, door het mengen van het bekende voer met het onbekende merk. Hoe geleidelijker, hoe beter.

We hebben hiervoor een aparte paragraaf ingericht, waarnaar we graag verwijzen.Raphael Sanzio van de Moeshoek

Deze pagina's zijn speciaal gemaakt voor alle mensen die een kitten van onze cattery in hun midden krijgen of hebben gekregen, maar natuurlijk zijn ook andere lezers welkom om hier informatie op te doen over hun kitten.
Via het menu kunt u door deze informatie heen doorlopen.

We hopen dat u veel plezier van uw kitten heeft en, bij welke vraag dan ook: vergeet niet dat uw kitten ooit ook het onze was. We hebben het gekoesterd en de eerste 13 weken met liefde en zorg groot gebracht, en hebben daarmee ook een band met het kitten gekregen.
We staan daarom altijd klaar om antwoorden te geven op uw vragen, of samen te zoeken naar de antwoorden die niet zo eenvoudig te geven bleken.

Wij gaan er van uit dat u uw Moeshoekje voor het leven kiest; mocht het door onvoorziene omstandigheden echter toch een probleem worden uw katje te kunnen blijven houden, ook dan zijn wij er om samen te zoeken naar een oplossing.

volgende »