De ren en afgeschermde tuin

De katten hebben hier beschikking over een grote afgeschermde tuin die beveiligd is met electrische draden bovenlangs de omheining en een ren die dienst doet als katerren, zodat de katers van de poezen te scheiden zijn.

De katveilige achtertuin

De katveilige tuin

Ruim 200 m2 van de tuin achter het huis is afgezet met gaas met daar bovenlangs 7 draden (afwisselend stroom en aarde). Dit is pas in 2017 gerealiseerd dus de tuin is nu nog vrij kaal, aangezien er eerst een aantal oude bomen geveld moesten worden voor dit op veilige manier gerealiseerd kon worden. Ook in de garage hebben we de bedrading doorgetrokken, zodat ze niet tussen de muren en het dak door de zolder op kunnen. Heerlijk vrij sprintjes trekken en toch veilig Het geheel wordt gevoed door een Gallagher M150. Het voordeel van dit model is dat je in één oogopslag kunt zien of het systeem stroom verliest (doordat er iets tegen de draden aan zit) en het zijn werking verliest.

Aanvankelijk ging er een aantal toch over de draden. Maar na een week hadden ze toch wel door dat overal de stroom erop stond en dat toch niet echt een prettig gevoel was. Gelukkig gingen ze meestal over de panelen die de voormalig hondenren van 180 m2 van de achtertuin scheidt en waar nu de kippen lopen. Zodat ze toch nog weer in een omheind stuk terecht kwamen. Hoewel ze er nu al maanden niet meer overheen gaan, durf ik ze nog steeds niet goed in de tuin te laten als ik naar mijn werk ben. Op het moment dat ik dat aandurf, komt er ook een op chip werkend luikje in de achterdeur zodat alles op de sproeiende heren na vrij in en uit huis kan.

Nu kunnen ze als het regent en ik dat niet zo snel doorheb onder de overkapping van het huis zitten, of in de garage waar diverse dozen met stro en met oude tuinkussens voor ze staan.

De katerren

De katerren is gemaakt van volièrepanelen die door middel van tierips aan elkaar zijn bevestigd en is 6 bij 2 meter. Het binnenverblijf is 1,5 bij 2 meter.

Katerren anno 2017

katerbroekje

In het binnenverblijf staat een stoel en een tafeltje met daarop en er onder mandjes, zodat er lekker zacht geslapen kan worden. En uiteraard twee kattenbakken want je poepjes in dezelfde bak doen als je plasjes is natuurlijk uitgesloten.

En binnen met de katerbroek aan

Moby en Benjamin verblijven in de kleine ren als ik naar mijn werk ben. Zodra ik thuis ben, mag iedereen vrij in de tuin. Alleen als er een poes krols is, mogen ze in 'ploegen' in de tuin. Ook mogen de katers af en toe even naar binnen met een katerbroek aan, zodat ze het huis niet onder sproeien.